top of page
  • Auman Dirk

Gouden tips bij de aankoop van een aanhangwagen of paardentrailer

Lijst uw behoeften en prioriteiten op

Overweegt u om een (nieuwe) aanhangwagen te kopen? Dan is het devies zoals zo vaak bij een grote aankoop: best eerst bezinnen alvorens er aan te beginnen. Er zijn namelijk zoveel modellen op de markt dat een beslissing wel even nadenken vergt.

Ten eerste: wat wilt u vervoeren, hoe vaak en hoe ver? Van het doel hangt veel af. Wilt u een eenvoudig karretje om naar het containerpark te rijden met snoeiafval? Of gaat u jaarlijks met de tent én de fietsen op reis naar het zuiden? Zoekt u als ralleyfanaat een autotransporter? Houdt u paarden? Of heeft u beroepshalve een koelwagen en/of marktwagen nodig?


Afhankelijk van het doel kunnen bepaalde aanhangwagens geschrapt worden, andere komen dan weer wel in aanmerking. Wacht nog even met uw besluit en overloop ook de volgende parameters.


Doorslaggevende factoren bij uw keuze van een trailer


Afmetingen en laadvermogen

Hou de grootte en het gewicht van de lading die u wilt transporteren, in acht. Gaat het over zware machines en werktuigen, over meubelen, dieren e.a.? Naargelang van het gewicht is een aanhangwagen met enkele of dubbele as aangeraden. Respecteer altijd het maximale laadvermogen en waag u niet aan overbelasting. Want dan komt de veiligheid in het gedrang.


Type en model

De vracht bepaalt ook in grote mate het type van aanhangwagen. Moet die tegen regen beschermd worden, dan kan een open remorque met dekzeil soms volstaan. Maar gaat het om een delicate lading zoals levensmiddelen of paarden, dan is een gesloten aanhangwagen of paardentrailer de enige mogelijkheid. Bij beide types bestaan verschillende opties voor laden, lossen en betreden.


Budget

Het budget is uiteraard een niet te verwaarlozen aspect. Auman Dirk biedt diverse kwalitatieve merken aan. Hij adviseert u graag over alle voordelen en technische bijzonderheden van elke aanhangwagen zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.


Veiligheid, een must altijd en overal

Deze parameter is zo goed als de belangrijkste: “Altijd veiligheid voorop!” Een aanhangwagen of trailer moet beantwoorden aan alle wettelijke veiligheidsvereisten. Hij moet dus voorzien zijn van bevestigingspunten om de lading vast te maken en van goed functionerende remmen en lichten. Zo kan het transport in optimale omstandigheden verlopen.

48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page