top of page
  • Auman Dirk

Jaarmarkt in Sint-Lievens-Houtem

Ieder jaar zakken tienduizenden bezoekers af naar de traditionele jaarmarkt in Sint-Lievens-Houtem (Oost-Vlaanderen). Op 11 en 12 november staat deze grote wintermarkt in het teken van paarden en vee, en kunt u er genieten van een volkse kermissfeer. Aanhangwagens Auman uit Lokeren is naar goede gewoonte ook aanwezig op de jaarmarkt met onder andere paardenkoetsen, verplaatsbare stallen, en paardentrailers. We zijn als specialist in de paardenwereld zeker een bezoekje waard.


Wat is er te beleven op de jaarmarkt?


Op de jaarmarkt Sint-Lievens-Houtem verkopen boeren hun dieren nog zoals vroeger, met handenklap. De koper en de verkoper komen via biedingen op de oude manier een prijs overeen, zonder papieren. Deze handelswijze in Sint-Lievens-Houtem is uniek. Talrijke kijklustigen komen het gebeuren aanschouwen en kuieren tussen de vele kraampjes van 300 standhouders.


Naast de paarden- en koeienhandel is er ook veel tijd voor plezier. Er wordt gedanst, gegeten, gedronken en gefeest tot in de vroege uurtjes. Een historische stoet betekent het startschot van deze tweedaagse jaarmarkt nabij Zottegem. De markt is een belangrijk cultureel en agrarisch gegeven. Daarom is Houtem Jaarmarkt sinds 2008 opgenomen in de inventaris van het immaterieel cultureel erfgoed Vlaanderen.


Verplaatsbare stallen en paardenkoetsen


We verwelkomen u graag op onze stand met aanhangwagens, verplaatsbare stallen, koetsen en trailers. Naast onze stand kunt u genieten van lekkere (straffe) koffie, chocomelk en thee aan onze foodtruck Mon Bijou.


Onze verplaatsbare paardenstallen zijn zeer praktisch en budgetvriendelijk. Deze containersystemen zijn handig om te gebruiken en bestaan uit drie wanden. We verkopen ook bodemplaten in hardhout als ondergrond voor de stal. Voor de klussers onder ons zijn de verplaatsbare stallen ook in bouwpakket beschikbaar. Naast stallen bieden we het ruimste aanbod van paardenkoetsen in Oost-Vlaanderen. Alle rijtuigen worden gemaakt naar de wens van de paardenliefhebbers. Onze sierlijke en comfortabele koetsen doen u wegdromen naar vroeger waar verplaatsingen met paard en koets de enige snelle manier was.


Kom ons een bezoekje brengen op de jaarmarkt; we beantwoorden zeer graag al uw vragen!


246 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page